Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ξενοδοχείο Κιβωτός Μέσα Στην Θάλασσα

Ή αλλιώς “όταν η ανθρώπινη βλακεία περισσεύει”. Σας ετοίμασα μερικές σύγχρονες κιβωτούς σωτηρίας από τι? Ποιός ξέρει. Απλά δείτε τι κάνουν οι άνθρωποι, όταν δεν έχουν τι να κάνουν, ή όταν αντί να ασχολούνται με τα σημαντικά, ασχολούνται με τα επίγεια και άλλες αντίστοιχες ανοησίες. Είναι να απορεί κανείς με το απίστευτο χάσιμο διαθέσιμης Ενέργειας, κάποιων ανθρώπων (είναι άνθρωποι άραγε?) για να κατασκευάσουν ασήμαντα κατασκευάσματα μόνο και μόνο για να ενισχύσουν το εγώ τους.

Το λιώσιμο των πάγων και η αυξανόμενη στάθμη των νερών, από την υποτιθέμενη υπερθέρμανση του πλανήτη, εμπνέουν κάποιους αρχιτέκτονες. Ανατρέχουν στην αγαπημένη τους Βίβλο, βιβλίο θεόπνευστο ως γνωστόν, (sic) και αναπαράγουν τον Νώε εν προκειμένω. Έφτιαξαν ένα ξενοδοχείο, κάτι που μοιάζει με πλοίο να κάθεται ανάποδα στο νερό, το ονόμασαν “Κιβωτό” –τυχαίο? Δεν νομίζω! – και λένε πως μπορούν σε λίγους μήνες να το κατασκευάζουν σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη τους ζητηθεί. Φυσικά έχουν φτιάξει και Κιβωτούς κάτω από την Γη, στον αέρα αλλά και στο διάστημα. Όταν η βλακεία δημιουργεί είναι πραγματικά άνευ ορίων.

Θα μου πεις γιατί βλακεία?

Πρώτον γιατί ο πλανήτης αν κινδυνεύει από κάτι δεν είναι η υπερθέρμανση που ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ,

αλλά οι επικυρίαρχοι και τα τσιράκια τους.

Αυτοί καταστρέφουν την ανθρωπότητα, όταν γίνεται ανεξέλεγκτη όπως τώρα.

Ήρθε η ώρα της συγκομιδής και αυτά που φτιάχνουν είναι παιχνίδια

για να ασχολούνται όσοι κρύβονται από τον εαυτό τους.

maya4

Τέλος πάντων, απολαύστε τις προσπάθειες του ανθρώπινου Νου να απασχολείται σκόπιμα, με τα ασήμαντα και να αγνοεί τα σημαντικά. Μετά περιμένει να τον σώσουν οι διάφοροι Νωε, Ελλ, θεοί –παράσιτα, οι Ανδρομέδιοι, οι Ολύμπιοι, οι Σείριοι, και το γνωστό,, λουρί της μάνας. Ανθρωπάκια αξιοπεριφρόνητα που αληθινά τους αξίζει το χαντζάρι του χασάπη που ήδη αγγίζει τον λαιμό τους.

Αυτό το κατασκεύασμα, (σε σχέδια ακόμη, ψάχνουν χρήματα) ξενοδοχείο, μπορεί, λέει ο σχεδιαστής, να προσφέρει ένα καταφύγιο στο μέλλον όταν η ζωή στην γη θα είναι αδύνατη. Ο Ρώσος αρχιτέκτονας που το σχεδίασε είναι ο Alexander Remizov, και θεωρεί πως η ζωή στην Γη είναι σε κίνδυνο και το ξενοδοχείο του θα σώσει τους ανθρώπους, όταν ένας κατακλυσμός βιβλικών διαστάσεων, επιχειρήσει να εξαφανίσει ξανά την ζωή στον πλανήτη.

Ο Remizov σχεδίασε το ξενοδοχείο ως μέρος ενός προγράμματος για την αρχιτεκτονική και την αντιμετώπιση καταστροφών, με τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA). Συνεργάστηκε με μια γερμανική εταιρία σχεδιασμού και μηχανικής που εδρεύει στη Μόσχα. Σε συνεργασία με τον επιστήμονα Lev Britvin, ο οποίος, σύμφωνα με τον Remizov, έχει αναπτύξει λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας για τους διαστημικούς σταθμούς.

Τώρα ψάχνουν επενδυτές για να κάνουν την κατασκευή και την εγκατάσταση της Κιβωτού πραγματικότητα σε όλο τον πλανήτη. Το κτίριο του ξενοδοχείου μπορεί να είναι γρήγορο και απλό.

Ο Remizov έχει πει SPIEGEL ONLINE. «Προκατασκευασμένα τμήματα μπορούν να τεθούν από κοινού σε τρεις με τέσσερις μήνες", είπε. Η ευέλικτη δομή μπορεί να κατασκευαστεί στις περισσότερες γωνιές της γης, ακόμα και σε σεισμογενείς περιοχές. Η κατασκευή «Κιβωτός» - περιλαμβάνει 14.000 τετραγωνικά μέτρα (151.000 τετραγωνικά πόδια) του ζωτικού χώρου – και κοστίζει περίπου όσο ένα ενεργειακά αποδοτικό σπίτι.

Η αυτοτροφοδοτούμενη δομή είναι χτισμένη γύρω από ένα κεντρικό πυλώνα, που συνδέει ανεμογεννήτριες και αντλίες θερμότητας στην οροφή του με το υπόγειο, όπου η ηλιακή, η αιολική και θερμική ενέργεια μπορεί να αποθηκευτεί και να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Remizov έχει σχεδιάσει το κτίριο χωρίς γυαλί, επιλέγοντας αντ 'αυτού ένα ανθεκτικό, αυτοκαθαρισμού φύλλο που μπορεί να αντέξει στις πιο σκληρές καιρικές συνθήκες. Αυτό το φύλλο είναι τοποθετημένο σε μεταλλικά προφίλ, το οποίο συλλέγει επίσης βρόχινο νερό. Το κτίριο διαθέτει επίσης μια εσωτερική ζούγκλα, δημιουργώντας το δικό της μικροκλίμα.

Αυτή είναι η κιβωτός επάνω στο νερό γιατί ..

Υπάρχει και η Κιβωτός κάτω από την Γη.

7

Μια υπόγεια εγκατάσταση ύψιστης ασφάλειας, ( Γιατί άραγε????) μέσα στην οποία θα αποθηκευτούν σπόροι από όλες τις καλλιεργούμενες ποικιλίες του κόσμου, (βιολογικοί ή της αγαπημένης τους MOSANDO ??? )ως παρακαταθήκη για την περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής, εγκαινιάστηκε την Τρίτη στα νησιά Σφάλμπαρντ της Αρκτικής, 1.500 χλμ από το Βόρειο Πόλο. «Είναι η ασφαλιστική μας δικλείδα» δήλωσε εγκαινιάζοντας την εγκατάσταση ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γιενς Στόλτενμπεργκ. «Είναι η Κιβωτός του Νώε που θα διασφαλίσει τη βιολογική ποικιλότητα για τις επερχόμενες γενιές» είπε. (Τώρα μπορείς να γελάσεις όσο θέλεις.)

Μεταξύ των δεκάδων προσκεκλημένων που συγκεντρώθηκαν στην κιβωτό, 130 μέτρα μέσα στην πλαγιά ενός παγωμένου βουνού. Ήταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ουανγκάρι Ματάι από την Κένυα. Δείγματα από 4,5 εκατ. ποικιλίες φυτών που προσφέρουν τροφή στον άνθρωπο μπορούν τώρα να αποθηκευτούν μέσα σε τρεις τσιμεντένιους θαλάμους, που βρίσκονται στην άκρη μιας σήραγγας 120 μέτρων.

Ο χώρος είναι αρκετός, δεδομένου ότι το σύνολο των καλλιεργούμενων ποικιλιών εκτιμάται ότι δεν υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια.

Ισχυρά κλιματιστικά συστήματα διατηρούν τη θερμοκρασία στους -18 βαθμούς Κελσίου, στην οποία οι σπόροι μπορούν να διατηρηθούν έως και πάνω από μια χιλιετία. Η Κιβωτός, διαβεβαίωσαν οι κατασκευαστές, είναι σχεδιασμένη να αντέχει ακόμα και χτύπημα με πυρηνικά όπλα και θα παραμείνει πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας όσο και αν χειροτερέψει η παγκόσμια θέρμανση.

Μόνο η είσοδος της εγκατάστασης είναι ορατή από την επιφάνεια, φτιαγμένη από μέταλλο και τσιμέντο. Είναι διακοσμημένη με μεταλλικά στοιχεία και καθρέπτες, που δημιουργούν ιριδισμούς ορατούς από χιλιόμετρα μακριά. Η εγκατάσταση θα ελέγχεται με τηλεχειρισμό από τη Νορβηγία, η οποία κάλυψε το κόστος των έξι εκατ. δολαρίων για την κατασκευή του. Τη συλλογή των δειγμάτων αναλαμβάνει το Παγκόσμιο Ίδρυμα Ποικιλότητας Καλλιεργειών, με έδρα τη Ρώμη, ενώ στους φορείς που μετέχουν περιλαμβάνεται και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. ΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΛΙ.

ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

Ο Johan Huibers ένας τεχνίτης από την Ολλανδία δαπάνησε πολύ χρόνο, ενέργεια και περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει από την αρχή ένα σύγχρονο αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε σύμφωνα με περιγραφές από την Βίβλο. Την θεόπνευστη έτσι, μην ξεχνιόμαστε. Τι να πει κανείς? Κρίμα για τον άνθρωπο, κρίμα για την ανθρωπότητα.

Έχει κι άλλο.

Το σχέδιο που βλέπετε είναι από το κόστους 210 εκατομμυρίων δολαρίων ξενοδοχείο Maya που σχεδιάζει η σουηδική εταιρεία Oceanic-Creations. Πηγή έμπνευσης του είναι, όπως φαίνεται, Chichen Itza, η πασίγνωστη πυραμίδα των Mayas..Το πλωτὀ ξενοδοχείο θα βρίσκεται στο Cancun του Μεξικό και σε λίγο θα είναι έτοιμο. Αυτοί οι κύριοι έχουν χρήματα δεν ψάχνουν.

Διάλεξα κάποιες χαρακτηριστικές σύγχρονες Κιβωτούς, αφήνω σε σένα να ψάξεις περισσότερο αν έχεις διάθεση. Είναι σημαντικό να ξέρεις, σε ποιά κιβωτό θα μπεις για να σωθείς, αν τυχών (θεός φυλάξει) δεν έρθουν οι Ελλ και οι Ε και οι Ολύμπιοι και οι του Σείριου να σε σώσουν, ετοιμάσου τουλάχιστον, να σωθείς μόνος σου. Αν μέχρι τότε δεν σε έχουν φάει τα παράσιτα.

ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!

© Ion Maggos η αναδημοσίευση επιτρέπεται ΜΟΝΟ με αναφορά στο όνομα του συγγραφέα και ΣΥΝΔΕΣΜΟ στο άρθρο